Waarom jij voor groene zakelijke energie moet kiezen

Wanneer je een nieuw zakelijk energiecontract nodig hebt voor je onderneming is het aan te raden om eens te kijken dus het aanbod groene energiecontracten. Steeds meer ondernemers in Nederland stappen namelijk over op groene mkb energie. Zij willen een steentje bijdragen aan een betere wereld en doen dit onder andere door over te stappen op duurzame stroom. Wat is groene energie precies en waarom is het zoveel beter voor de wereld dan grijze energie? In dit artikel vertellen we je graag meer over de voordelen van groene zakelijke energie. Lees je mee?

Groene energie is beter voor het milieu dan grijze stroom

Het grootste voordeel van groene stroom is het feit dat het veel beter is voor het milieu dan grijze energie. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide vormen van stroom worden opgewekt en welke energiebron hierbij wordt gebruikt. Bij grijze zakelijke energie wordt er geput uit fossiele bronnen; denk aan aardolie en steenkool. Dat zijn bronnen die op een dag op zullen zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Bij het productieproces met die fossiele brandstoffen komt veel CO2 vrij. Zoals je misschien wel weet, is CO2 erg slecht voor de aarde. Het zorgt er onder andere voor dat het klimaat wordt aangetast en onze leefomgeving warmer wordt. Bij de productie van groene energie komt veel minder CO2 vrij. Ook wordt er bij die vorm van stroom niet geput uit fossiele bronnen, maar uit natuurlijke bronnen. We gebruiken bijvoorbeeld de zon en de wind om energie uit op te wekken. Dit soort natuurlijke bronnen zijn ongelimiteerd en zullen dus altijd blijven bestaan. Een win-winsituatie dus.

Je kunt je eigen groene energie opwekken

Wat ook goed is om te weten, is dat je groene stroom zelf op kunt wekken en grijze energie niet. Hier heb je natuurlijk wel het een en ander voor nodig. Schaf zonnepanelen en een omvormer aan en laat een extra meter in je meterkast aanbrengen om de opgevangen zonne-energie mee te kunnen registreren. Hier moet je wel een investering voor doen; zonnepanelen zijn niet goedkoop, maar wel steeds beter te betalen. Wat zo fijn is aan zonnepanelen is dat je na een aantal jaren gebruik maakt van gratis zakelijke energie voor je bedrijf. Zodra je de investering eruit hebt (na acht tot tien jaar) hoef je niets meer te betalen voor de energie die je opwekt uit de zon. Dat is toch ideaal? Met oog op de stijgende energieprijzen van dit moment is het wel een fijn idee om niet meer afhankelijk te zijn van de wisselende energietarieven op de energiemarkt. Kort samengevat: wil je geld besparen op je zakelijke energierekening dan is het zeker aan te raden om over te stappen op zonnepanelen. Natuurlijk is het met oog op een betere wereld óók een goede investering.

Vergoedingen voor ondernemers met groene stroom

Vind je zo’n investering in zakelijke zonnepanelen toch nog een beetje te duur? Kijk dan eens naar de diverse vergoedingen en subsidies die de Nederlandse overheid heeft vrijgesteld voor ondernemers in ons land. De overheid stimuleert bedrijven namelijk om groener te ondernemen om zo samen bij te dragen aan een energieneutraal land. Omdat de regels regelmatig veranderen met betrekking tot vergoedingen is het slim om je eerst even in te lezen over dit onderwerp. Gelukkig kun je ook nog op andere manieren geld besparen op je zakelijke energierekening. Zo kun je, net als bij grijze stroom, gebruik maken van een zogeheten zakelijke energievergelijker om een passend energiecontract te vinden. Zo’n vergelijker gaat op basis van jouw wensen en jaarlijkse energieverbruik op zoek naar meerdere contracten waaruit jij de beste match kiest. Je krijgt altijd meerdere resultaten te zien, waarbij jij voor het meest voordelige contract kunt gaan.

Geef een reactie