Manieren om financiële ruimte te creëren voor jezelf

 

Je kunt jezelf niet voor de gek houden; geld doet er wel degelijk toe. Veel mensen zeggen dat geld niet gelukkig maakt en roepen dit van de daken. Dat is ook wel tot op zekere hoogte zo; geld maakt niet gelukkig. Maar een ernstig gebrek aan geld maakt je wel degelijk ongelukkig. Je hebt dan financiële stress en dit gun je niemand. Dit is enorm naar voor iedereen en wil je dus ten alle tijden voorkomen. Hier willen we je graag bij helpen en dat gaan we dan ook doen in deze blog. We vertellen je over verschillende manieren die je financiële ruimte kunnen geven, er zit wat tussen voor iedereen. De manieren zien allemaal toe op een verschillend gebied, dus neem dit goed in acht als je je er in verdiept. 

Auto financieren

Huh, financiële ruimte creëren door iets duurs te kopen? Niet zo snel aannames maken alsjeblieft, er zit een hele goede reden achter dat we dit tegen je zeggen. Als je een auto hebt, dan is het tijd om hem in de verkoop te zetten. Je gaat in plaats van een auto die je van je hard verdiende centjes hebt gekocht, eentje leasen. Een auto financieren geeft je namelijk veel financiële ruimte voor langere tijd. Er komt een behoorlijke smak met geld vrij die je hebt neergelegd voor het kopen van je auto, en je betaalt nu per maand een vast bedrag voor de auto die je leased. Dit geeft je op den duur een duurdere som onderaan de streep, maar voor nu is het een vrij makkelijke manier om wat geld te laten vrijkomen en hier wellicht meer geld mee te verdienen; investeer het in iets, jezelf of een bedrijf. 

Lening oversluiten

Dan gaan we kijken naar je leningen. Als je leningen hebt, is het raadzaam om deze leningen eens even flink onder de loep te nemen. Kijk naar de voorwaarden van elke lening die je hebt afgesloten. Deze lening oversluiten kan mogelijk heel voordelig zijn. Dit is het geval wanneer de voorwaarden niet gunstig zijn en die bij het bedrijf waar je de lening laat oversluiten gunstiger zijn. Dit moet je dus echt alleen doen als dat het geval is, anders heb je er geen voordeel maar alleen maar nadeel aan. Het is dus van belang dat je je verdiept in de voorwaarden en voor jezelf een rekensommetje maakt. 

Geef een reactie