Hoe draag je een coltrui?

De zomer is achter de rug wat betekent dat? Tijd voor wintermode! Iedere periode met eigen trends geeft je elk jaar de kans om weer nieuwe outfits te verzamelen. Maar een kledingkast is nooit compleet zonder een aantal klassiekers en een van die klassiekers is de coltrui! Voor zowel mannen en vrouwen een veel gedragen trui door de jaren heen. En hoewel het model altijd hetzelfde blijft, zijn er een hele hoop variaties mogelijk om een coltrui te dragen!

Wat is de gelegenheid?

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om voordat je een coltrui gaat dragen goed in te schatten wat de gelegenheid betreft. Een outfit kiezen voor een gelegenheid is eigenlijk een volledig creatief proces, waar je de sfeer kan aanpassen op de outfit. En hier hoef je natuurlijk niet uren mee bezig te zijn, maar het is leuk om erover na te denken. Een coltrui echter past bij heel veel gelegenheden. Je kunt de trui voor een chique gelegenheid gebruiken, maar ook voor een verjaardag of een feestje kan het goed. Het ligt eraan hoe je het combineert. Een nonchalante combinatie is een coltrui met een mooie spijkerbroek, een vale spijkerbroek geeft meer een stadse uitstraling terwijl een donkerblauwe spijkerbroek ook weer voor chique kan. En is de sfeer echt formeel? Dan is de pantalon perfect.

Kleurgebruik

Het gebruik van kleuren kun je ook gebruiken om te experimenteren. Tegenwoordig zijn de coltruien in allerlei kleuren verkrijgbaar, net als dat de modellen inmiddels ook een beetje van elkaar verschillen. Je hebt coltruien met een hele dikke stof, maar ook met een hele dunne stof. Probeer eens een andere kleur dan je gewend bent. Donkerblauw en zwart zijn wel de meest gebruikte kleuren onder coltrui mannen, maar wat dacht je van bruin of beige?! Of een groene coltrui, die ontzettend leuk staat op een spijkerbroek met een paar sneakers. Dit is het leuke van een coltrui, je kan hem overal mee combineren.

Manteljas

Om het af te maken moet er natuurlijk een goede jas overheen. Nu is de jas van het jaar toch wel echt een manteljas. Deze valt wat langer en sluit mooi aan op het lichaam. Samen met een coltrui is dit echt een ultieme combinatie omdat je meteen goed voor de dag komt en er verzorgd uit ziet. En dat niet alleen, want het zijn twee warme kledingstukken, het staat niet alleen heel leuk, maar het zit ook ontzettend lekker.

Geef een reactie