Hoe draag je een overhemd?

Als er een kledingstuk is dat het eigenlijk altijd goed heeft gedaan in de mode en het waarschijnlijk ook nog lang goed zal blijven doen, is het overhemd de grote winnaar. Iedereen heeft wel een favoriet overhemd in de kast hangen. Het fijne van een overhemd is vooral dat het bijna voor elke gelegenheid geschikt is omdat je hem op verschillende manieren kan dragen.

Casual look

Tegenwoordig zie je dat overhemden steeds meer gedragen worden op informele gelegenheden. Om een casual look te creëren draag je het overhemd uit de broek. Het is eigenlijk de bedoeling dat het hemd niet heel erg strak om het lijf wordt gedragen, dan staat een losse blouse het beste. Veel overhemden zijn ook een beetje oversized te koop, dit is perfect voor een verjaardag of een borrel. Ook kun je heel goed het bovenste knoopje open laten!

Chique

Op een chique evenement zie je vaak ook heel veel overhemden. Als onderdeel van een pak, maar ook los gedragen. Een chique evenement vraagt wel om een blouse dat in de broek zit. Hierdoor zit de blouse wat strakker. Er zijn net wat meer kledingregels dan wanneer je voor een casual look gaat, bijvoorbeeld dat er een stropdas bij gedragen wordt, of het bovenste knoopje ook dicht is. Calvin Klein overhemden zijn voor deze look ontzettend fijn omdat ze een pasvorm hebben dat bij bijna elk lichaamsvorm past en ook nog eens lekker zit.  

Verschillende stoffen

Om eens wat anders dan anders te proberen is het tof om te kijken hoe stoffen bij overhemden kunnen verschillen. Je hebt de reguliere overhemden maar ook linnen en wollen overhemden. De een past wat beter bij een casual look en de ander neigt misschien wat meer naar chique, maar juist die combinatie is heel leuk om uit te proberen. Bovendien valt anders dan anders ook wat meer op, dus als je denkt: ik wil eens wat anders, dan is dit een hele goede manier.

Experimenteer met kleur

Een groot onderdeel van mode gaat over kleur. De kleuren die je kiest en vooral hoe je deze met elkaar combineert. De ene periode is het juist heel hip om grote contrasten te hebben in je outfit, momenteel is het een trend om van dezelfde kleur verschillende soorten tinten te dragen. Dit is niet alleen heel comfortabel om naar te kijken maar ook om het te dragen omdat alles heel erg in elkaar overloopt. Dus probeer eens een donkerblauwe broek, met een lichtere kleur overhemd. Of andersom natuurlijk!

Geef een reactie