Macbook scherm vervangen: hoe doe je dat?

Soms moet je een MacBook scherm vervangen. Je hebt het bijvoorbeeld een paar jaar gebruikt, waardoor er krassen en beschadigingen zijn ontstaan. Maar waar moet je op letten bij het vervangen van een MacBook scherm?

Macbook scherm vervangen: hoe doe je dat?

Je wilt een MacBook scherm vervangen, maar hoe doe je dat? Het antwoord is simpel. Koop een nieuw scherm met een zogeheten ‘screen protector’. Daardoor zorg je ervoor dat het scherm de komende jaren in goede conditie blijft. Sterker nog, het gaat ontzettend lang mee. Een fijne gedachte! Een screenprotector is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen. Na het aanbrengen heb je geen last meer van krassen en slijtage op het scherm van je MacBook.

Wat heb je nodig?

Screen protectors bestaan tegenwoordig in vele stijlen, kleuren en diktes. Kijk naar je eigen Mac computer en bepaal wat je precies nodig hebt. Wil je perfecte bescherming? Dan is een stevige screenprotector zeker aan te raden. Voor kwaliteit betaal je vaak iets meer geld, maar daar krijg je veel voor terug. Lees ook beoordelingen van verschillende screenprotectors door om een goed beeld te krijgen van wat mogelijk is.

Screen protectors met hars

Sommige screenprotectors bevatten hars om het scherm van je Mac extra goed te beschermen. De hars is niet schadelijk voor de apparatuur. Wel zorgt het ervoor dat het scherm krasvrij blijft. Onthoud goed dat een Macbook scherm vervangen tijd en moeite kost. Het aanbod aan schermen en beschermingsmogelijkheden is tegenwoordig zeer ruim. Bovendien heb je de keuze tussen de PC en laptops. Neem de tijd om op internet te zoeken en vind een beschermer die werkt voor jouw laptopscherm of PC.

Hoe voorkom je krassen op je scherm?

Naast het aanschaffen van een screen protector zijn er nog veel meer manieren om te voorkomen dat je het scherm van je Macbook om de paar jaar moet vervangen. Voorkomen is beter dan genezen. Er zijn namelijk een aantal manieren om te voorkomen dat er krassen of andere lelijke beschadigingen om je Macbook scherm ontstaan. Maak het scherm bijvoorbeeld niet schoon met een sponsje, maar met een zachte doek. En heb je helaas toch een kras? Gebruik dan dit stappenplan:

  • Stap 1: Gebruik een katoenen doekje om het scherm schoon te vegen

  • Stap 2: Doe een beetje vaseline op je vinger

  • Stap 3: Duw de vaseline voorzichtig in de kras op het scherm

  • Stap 4: Vul de kras zoveel mogelijk met vaseline

  • Stap 5: Laat het smeersel een paar minuten in de kras zitten

  • Stap 6: Pak het doekje en veeg het smeersel voorzichtig weg

  • Stap 7: Veeg niet met teveel druk, wees voorzichtig

  • Stap 8: Herhaal deze stappen totdat de kras helemaal verdwenen is

Geef een reactie