Diverse damesbrillen en meer

De bril van een vrouw is een belangrijk accessoire dat uitdrukking geeft aan haar persoonlijke stijl. Vrouwen dragen vaak een bril om een ​​statement te maken over hun persoonlijke stijl of om een ​​fashion statement te maken. Fashionista's dragen vaak een bril met een gedurfd montuur om een ​​statement te maken. De bril die een vrouw draagt, kan een teken zijn van haar persoonlijkheid. Vrouwen die een bril met een gedurfd montuur dragen, zijn meestal extravert en zelfverzekerd. Vrouwen die een bril met een conservatiever montuur dragen, zijn doorgaans meer introvert en verlegen. Natuurlijk zegt een bril niet altijd iets over de persoonlijkheid van de dame. Dit geldt ook voor de brillen die gedragen worden door heren of kinderen. Wel is het altijd leuk om te kiezen voor afwisselende monturen die bij jouw gezicht zullen passen. 

 

Soorten damesbrillen

Damesbrillen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen. Enkele van de meer populaire stijlen zijn: cat eye en ronde brillen. De meest populaire stijl van damesbrillen is het kattenoogframe. Het cat eye montuur is oorspronkelijk ontworpen voor mannen om te dragen in de jaren 40 en 50. Vrouwen hebben deze stijl in de jaren zestig overgenomen en sindsdien is het een populaire keuze. Cat eye-monturen worden gekenmerkt door een dunne wenkbrauwlijn en grote lenzen die naar de neus toe buigen. Verder zijn er natuurlijk nog veel andere soorten monturen voor de dames. Vooral op Charlie Temple zijn veel verschillende modellen te verkrijgen. 

 

Soorten herenbrillen

Herenbrillen zijn er tevens in verschillende stijlen. De meest voorkomende stijl voor mannen is de klassieke look, een eenvoudig montuur dat over de oren past. Mannen die een bril dragen, hebben de neiging om klassieke monturen te kiezen omdat ze subtieler en minder opvallend zijn dan andere soorten monturen. Mannen die een bril dragen voor oogcorrectie, kiezen ook voor klassieke monturen omdat ze niet willen dat hun bril de aandacht op zichzelf vestigt. Ook mannen kunnen kiezen uit een ruim aanbod aan designer monturen. Designer monturen zijn vaak stoerder en opvallender dan klassieke monturen.

 

Brillen voor kinderen

Kinderframes zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en kleuren. Kinderen kunnen zowel plastic als metalen frames dragen. De kleuren van deze brillen moeten zo veel mogelijk afwisselen, dat vinden de kinderen vaak leuk. Bij het kiezen van een bril voor uw kind is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de bril goed past. Kinderen hebben kleinere gezichten dan volwassenen, dus hun bril moet ook kleiner zijn. Kinderbrillen mogen geen sterke sterkte hebben, omdat ze hun ogen kunnen verwonden als ze vallen tijdens het sporten of iets anders actiefs. 

Geef een reactie