Buiten aan het werk

Misschien heb je het van kind af aan al meegekregen of misschien nog niet. Werken met je handen in de tuin is belangrijk voor je ontwikkeling en het is ook nog is super leuk om te doen! Het heeft zo ook een aantal voordelen waar je eerst misschien niet aan zou denken. Wat dacht je namelijk van de tijd die je door brengt in de buitenlucht. In de zomer vind je dit misschien iets prettiger dan in de winter maar het blijft gezond voor je! Daarnaast is het ook gezellig om samen met iemand te doen. Misschien met een vriend of vriendin van je, of een broer of zus.

Wat zijn de opties

Er zijn verschillende manieren om buiten bezig te zijn. 1 daarvan is natuurlijk het opknappen van je tuin. Na de zomer kan je tuin er best een beetje dood bij liggen en dat wil je natuurlijk niet in de winter. Hiermee kan je beginnen met het opruimen van je tuin. Verwijder alle dode blaadjes en snoei waar nodig is. Als dit is gebeurd is het tijd om het wat te gaan opknappen. Als je al een tijdje een schutting hebt staan kan het wel is zo zijn dat deze er niet meer helemaal op en top uitziet. Dan is het natuurlijk tijd voor een nieuwe! Dit kan je erg gemakkelijk zelf maken van tuinhout. Dit geldt ook voor een houten poortdeur in je achtertuin. Zodra dit allemaal weer netjes en nieuw is kan je altijd ook nog nadenken over een overkapping als je die nog niet hebt. Zowel in de winter als in de zomer kan je hier volop gebruik van maken.

Een moestuintje

Voor in de zomer is een moestuintje super leuk. In de winter kan je hier alvast de voorbereidingen voor doen. Voordat je begint aan een moestuintje is de ligging ook erg belangrijk. Er zijn een paar punten waar je extra op kan letten: Zorg dat de grond goed vlak is en iets afloopt, zodat het water goed kan wegstromen. Laat de ligging van de moesbedden van noord naar zuid lopen. Kies voor een zonnige plek in je tuin of volkstuin. En let erop dat je moestuin niet in de wind ligt. Als eerste heb je natuurlijk een aantal kassen nodig. Sommige groentes en fruit doen het beter in een warme broeierige omgeving en dan is het handig om wat kassen te hebben. Ook moestuinbakken kunnen niet ontbreken. Zulke moestuinbakken zijn ideaal voor verse kruiden. Dan heb je natuurlijk ook verschillende zaden nodig voor de producten die jij wilt gaan verbouwen.

Geef een reactie