Op een goede manier je afval scheiden

Iedereen kent het wel. Je hebt zoveel afval dat je niet weet waar je het moet laten en tegelijkertijd wil je milieubewust zijn. Hierbij kan een pmd container helpen. Maar wat is een pmd container? Deze container is bedoeld voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons. Vandaar ook de afkorting pmd. Hierbij horen dus geen etensresten. Het gaat puur om de verpakking. Niet al je afval is automatisch geschikt voor een pmd container. Dit heeft te maken met de mate waarin iets gerecycled kan worden. Wil je dus wel milieubewust bezig zijn met je afval scheiden, maar je weet niet precies hoe? Lees dan vooral verder! 

Milieubewust in het leven staan

Wat wel en niet in een pmd container mag kan soms wat verwarrend zijn. Het hele doel van deze container is de mogelijkheid tot recyclen. Anno 2021 zijn steeds meer mensen milieubewust bezig, maar het is algemeen bekend dat dit nog altijd verbeterd zou kunnen worden. Het scheiden van je afval, zorgt ervoor dat er meer verpakkingen hergebruikt kunnen worden en hierdoor dus minder onnodige afval ontstaat. Als steeds meer mensen milieubewust bezig zijn, zorgt dit automatisch voor een betere leefomgeving en wereld.

Wat mag er allemaal in een pmd container?

Wanneer je goed aan afval scheiden doet, zijn er meerdere categorieën waarin je deze afval in moet scheiden. Denk hierbij aan restafval, grofvuil, chemisch afval en ga zo maar door. Bij een pmd container gaat het puur om lege plastic verpakkingen die je overhoudt. Denk hierbij aan een bakje voor een salade, plastic zakken, maar bijvoorbeeld ook verpakkingen voor je vleeswaren en kaas. Naast de lege plastic verpakkingen is metalen spullen. Hierbij kun je denken aan bierdopjes en aluminium. Als laatste zijn de lege drankkartons toegestaan in een pmd container. Spullen zoals een leeg yoghurtpak of pakjes voor sappen zijn hier een voorbeeld zijn. 

Pmd zakken helpen jou het afval te scheiden

Misschien ken je ze wel, de welbekende pmd zakken die je bij de supermarkt mee kunt nemen. Hierin is het de bedoeling dat je het afval scheidt. Deze pmd zakken worden dan door de gemeente opgehaald en weer gerecycled. Zoals eerder vermeld zijn eetresten niet geschikt voor een pmd container. Het is dus de bedoeling dat je verpakkingen helemaal leeg zijn voordat je ze in de pmd zak doet. Op deze manier kan het afval op een goede manier gerecycled worden en kun jij een steentje bijdrage aan het milieu met een kleine bijdrage.

Geef een reactie