Een goede voorbereiding op je knipbeurt voor mannen

Ben jij ook wel eens teruggekomen van een knipbeurt bij de kapper waar je achteraf toch niet helemaal tevreden over was? Een goede voorbereiding is het halve werk. Denk goed na over wat je aan je kapper wilt vragen en doe inspiratie op. Zo voorkom je dat je de eerste dagen na een knipbeurt met een pet op rondloopt.

 

Doe inspiratie op

Er zijn een hoop verschillende kapsels: een low fade haircut, een man bun, halflang haar. Niet ieder kapsel is echter geschikt voor iedere man. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de vorm van je hoofd en met de structuur van je haar. Natuurlijk kan je gaan voor de look waar je al jaren mee rond loopt, maar het is ook leuk een keer te experimenteren. Blader eens wat verschillende tijdschriften door of scroll door je instagram. Neem de voorbeelden die je tegenkomt en tof vindt mee om aan je kapper te laten zien. Zo heeft hij of zij referentie van wat jij mooi vindt. Natuurlijk kan de kapper je advies geven over of dit bij je past, maar wist je dat er ook apps bestaan waarmee je kan uittesten hoe het staat? Je maakt dan een foto van jezelf en de app plakt het kapsel als het ware over de foto heen.

 

Haar kleuren

Heb je interesse om je haar een ander kleurtje te geven? Kies een tint uit die bij je huid past. Je kapper kan je hierover informeren of je kan, wederom, wat voorbeelden opzoeken. Gebruikelijk is het je haar niet meer dan twee à drie tinten lichter of donkerder te kleuren dan je originele haarkleur. Natuurlijk moet je wel rekening houden met dat er op den duur uitgroei te zien zal zijn. Je moet het dus regelmatig bijwerken of je kan bijvoorbeeld gaan voor een spoeling. Deze vervaagt langzaam door het wassen, waardoor de uitgroei ook minder zichtbaar is. Ook dan is de kans groot dat je alsnog iets van uitgroei zult blijven zien.

 

Kale plekken op je hoofd

Heb je last van kale plekken op je hoofd? In sommige gevallen kan je dit nog een beetje verbergen met een haircut. Zo kan een zijscheiding een kalende kruin verbergen als je het goed aanpakt. Een opgeschoren kapsel wordt soms aangeraden aan mannen wiens haar dunner wordt. Mochten deze kapsels echter niet het gewenste resultaat hebben, wordt het misschien tijd aan een haartransplantatie te denken. Bijvoorbeeld bij deze kliniek: haartransplantatie Turkije. Wil je meer weten over haartransplantatie kosten, lees je dan goed in over de verschillende mogelijkheiden.

 

Tijdens je kappersbezoek

Geef tijdens je kappersbezoek goed uitleg aan de kapper over hoe je wilt dat je haar valt, hoe lang het moet zijn en over hoeveel tijd jij normaal aan je haar spendeert. Schaam je ook niet om aan het einde van de knipbeurt te vragen of dat ene plukje bijgewerkt kan worden als je niet helemaal tevreden bent.

Met deze tips ben je klaar voor een nieuwe look die je vast veel complimentjes op zal leveren!

Geef een reactie