Een auto leasen kan op veel manieren

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een auto te leasen. Tegenwoordig is het allesbehalve goedkoop om zelf een auto aan te schaffen. Het is dan ook helemaal niet gek dat men meer en meer de voorkeur geeft aan een lease auto. Dit heeft namelijk zo zijn voordelen op financieel vlak. Echter, is dit wel afhankelijk van de manier van leasen die wordt gekozen. Dit kan dan ook op diverse wijzen ingevuld worden door de persoon die een auto wil leasen. Toch is het uiteindelijk belangrijk om onder de streep te gaan kijken. Bij een eigen auto is de auto altijd wel vanaf het begin al in jouw bezit. Toch zijn dit vaak relatief hoge bedragen die je in één keer zal moeten betalen, zeker als je een nieuwe auto koopt.

 

Leasen 

Dus is het belangrijk om te bekijken wat de kosten uiteindelijk voor jou zullen zijn per variant. Kan je dus beter kiezen voor een koopauto of is een auto leasen voordeliger in jouw geval. Het is aan te raden om hierbij rekening te houden met alle soorten kosten waar je maar mee te maken kan krijgen. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je onderhoudskosten moet gaan betalen wanneer je een eigen auto hebt. Bij een leaseauto worden deze kosten in de meeste gevallen vergoed. Bij beide soorten zal je wel altijd zelf voor de benzine moeten betalen. Op zich is dat natuurlijk vrij logisch, aangezien deze hoeveelheid afhankelijk is van de afstanden die je met de auto gaat rijden. Daarnaast komen er bij een koopauto nog belastingen en verzekeringen om de hoek kijken. Dat zijn precies de soorten extra kosten die bij een leaseauto vaak bij het maandelijkse bedrag inbegrepen zitten.

 

Zakelijk 

Bij het leasen is het ook nog mogelijk om dit op verschillende manieren te doen. Zo is één van deze opties het zakelijk leasen. Dit betekent dat je de auto zal leasen als ondernemer. Op meerdere vlakken kan dit voordeliger zijn dan wanneer je privé een auto gaat leasen. Als ondernemer kan je kiezen voor een financial lease of een operational lease. De financial lease houdt zich vooral bezig met occasions. Deze variant van leasen wordt vaak vooral door starters gebruikt, omdat de kosten een stuk lager zijn dan bij een operational lease het geval is. Operational lease is vooral gericht op het leasen van gloednieuwe auto’s. Het is dus niet verrassend dat je hier ook wat meer zal betalen per maand. Doordat de auto’s nieuw zijn kan de leasemaatschappij jou toch nog een aantrekkelijk aanbod doen met een haalbaar maandelijks bedrag.

Geef een reactie